Screening af medarbejdere: Det handler om at finde den rette medarbejder

Center for HR hjalp på blot en uge den helt rigtige kandidat på plads i en stilling hos LS Intertank.

Kan min kandidat på Grønland bruges? Det var det spørgsmål, der fik Nikolai Sejr Sørensen til at kontakte Center for HR.
- Min revisor anbefalede Iben Jungersen, der er HR Partner i Center for HR, og det er jeg glad for i dag. Tidligere har jeg brugt andre rekrutteringsfirmaer, men jeg føler ikke, jeg har haft det store held med dem, fortæller Nikolai Sejr Sørensen, der er administrerende direktør i transportvirksomheden LS Intertank.

Efter et effektivt screeningsforløb på blot en uge sidder han tilfreds tilbage og venter spændt på et godt samarbejde med den nye økonomi- og administrationschef. Den nye medarbejder får en vigtig funktion i LS Intertank, som er en international transportvirksomhed med 185 ansatte.
- Mine spidskompetencer er ikke at se, hvad der ligger bag et CV. Jeg kan heller ikke stille de rigtige spørgsmål, og derfor var det vigtigt at have Iben med i processen, siger Nikolai Sejr Sørensen.

For ham var det vigtigt, at han løbende blev underrettet af Iben Jungersen, og at han havde indflydelse på, hvilke opmærksomhedspunkter hun skulle gå i dybden med.
- Iben tog sig af kontakten med kandidaten. Hun har givet feedback på hans personprofil og har tjekket flere af hans referencer. Det har givet en vis tryghed, og jeg føler mig sikker i, at han er den rette til jobbet, siger direktøren, der også er blevet klædt på af Iben til at kunne snakke med den nye chef, som er en type med andre personlighedspræferencer end ham selv. 

Vigtigt at finde rette kandidat
Kandidaten har fået lavet en Insights® Discovery Personprofil, og den er bl.a. blevet brugt til at vurdere, om hans profil matchede jobbet. Det er vigtigt, at kandidaten motiveres af struktureret arbejde, hvor akkuratesse spiller en afgørende rolle.
- Jeg har brug for en troværdig medarbejder, der har styr på detaljerne. Det skal ikke være en type, der farer ud over stepperne. Tingene skal være i orden, og der må gerne holdes lidt igen, lyder det fra den administrerende direktør.
Han tilføjer, at det er vigtigt at finde de rigtige medarbejdere i første hug. Det er alt for omkostningstungt at skulle oplære medarbejdere, som efter kort tid skal afskediges, fordi deres kvalifikationer og personlighed ikke matcher jobbet. Eller medarbejdere, der hurtigt søger videre.

Derfor er han klar til at hente hjælp hos Center for HR, der kan styre processen med at få den rette kandidat i hus.
- Jeg har også tidligere brugt personprofiler på nye medarbejdere i administrationen og synes, det er et godt værktøj. Jeg er bevidst om, at forskellighed er en styrke, og at alle persontyper skal være til stede, hvis man skal drive en harmonisk virksomhed, siger Nikolai Sejr Sørensen.

Har du rekrutteringsudfordringer?
Center for HR er også Center for rekruttering. Vi har et effektivt rekrutteringskoncept, som vi anvender i kombination med Insights® Discovery Personprofiler til at sikre det rigtige match mellem virksomhed og kandidat. Tilsammen har vores konsulenter gennemført mere end 1000 rekrutteringer af medarbejdere og ledere i mange forskellige brancher. Du kan trygt henvende dig til Center for HR og få et uforpligtende møde omkring dine rekrutteringsudfordringer.

 

Iben Jungersen

Iben Jungersen gennemførte screeningen for LS Intertank, hun er HR Partner i Center for HR. Iben har flere uddannelser inden for HR, ledelse og pædagogik samt over 20 års praktisk erfaring med rekruttering, personaleledelse og organisationsudvikling fra flere større virksomheder.

Center for HR

Center for HR er en landsdækkende konsulentvirksomhed inden for Human Resource. Vi arbejder med Human Resource på både strategisk og operationelt niveau - og vores kernekompetencer ligger inden for bl.a. rekruttering, motivation, inplacement, coaching, team- og lederudvikling.

Find os på

 linkedin icongplus iconfacebook icon

 

 

 

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Kontakt os

Hovedkontor
Marselisborg Havnevej 58
8000 Aarhus C

Kontor Sjælland
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

T: 72 34 59 99
M: info@centerforhr.dk
CVR: 33 25 35 16

Login til HR-Dialogspillet