Nyt MUS-koncept: Kickstart MUS-processen

Center for HR har udviklet et fornyende MUS-koncept.

Navnet medarbejderudviklingssamtale (forkortet MUS) indikerer, at det er medarbejderen, der skal udvikles, men i virkeligheden er det lige så meget lederen, der skal klædes på i en MUS-proces.

- Når mange er trætte af MUS-samtalerne, skyldes det, at processen ofte er alt for omfattende, og at hverken leder eller medarbejder får nok ud af det. Begge parter skal gå fra mødet med konkrete resultater, siger seniorkonsulent Jan Bergh, der har været med til at udvikle en effektiv MUS-proces i Center for HR.

MUS-samtaler er vigtige, men hvis det skal lykkes, skal det gøres enkelt. Ikke noget med 18 sider lange skemaer med spørgsmål, der rækker tilbage i tiden. Fokus skal være på nuet og på stillingens indhold med arbejdsopgaverne, som de løses i dag. Meget kan nå at ændre sig på et år, og så må stillingsbeskrivelsen korrigeres.

- Min erfaring er, at det virker, når man tager udgangspunkt i stillingsopslaget. Er opgaverne relevante, og bliver de løst? Når det er på plads, kigger man på succeskriterier. Skal der uddannelse og udvikling til, hvis medarbejderen skal løse opgaverne tilfredsstillende, skal udviklingsbehovet dækkes, lyder det fra Jan Bergh.

Seniorkonsulenten tilføjer, at når de ting er på plads, kan man lave konkrete aftaler og mål for de kommende 12 til 24 måneder. Når leder og medarbejder mødes til MUS-samtale igen om et år, er der noget konkret at forholde sig til.

Fakta

En bedre MUS-proces kan opnås ved:

  • Fokuser på den konkrete situation
  • Medarbejder og leder skal være enige om jobindholdet
  • Medarbejderen skal vide, hvad der giver succes i lederens øjne
  • Medarbejderen skal vide, hvor der skal sættes ind i forhold til personlig udvikling.

Klik på folder for at læse mere om vores MUS-koncept:

Forside musfolder

Center for HR

Center for HR er en landsdækkende konsulentvirksomhed inden for Human Resource. Vi arbejder med Human Resource på både strategisk og operationelt niveau - og vores kernekompetencer ligger inden for bl.a. rekruttering, motivation, inplacement, coaching, team- og lederudvikling.

Find os på

 linkedin icongplus iconfacebook icon

 

 

 

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Kontakt os

Hovedkontor
Marselisborg Havnevej 58
8000 Aarhus C

Kontor Sjælland
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

T: 72 34 59 99
M: info@centerforhr.dk
CVR: 33 25 35 16

Login til HR-Dialogspillet